Swedish Grace är en term som av samtiden myntades för att beteckna nyklassisk svensk design från 1910- och 1920-talen. De mest representativa byggnaderna från denna epok, som Stockholms stadsbibliotek av Gunnar Asplund, Uppståndelsekapellet av Sigurd Lewerentz och Stockholms konserthus av Ivar Tengbom, är alla världsberömda, och det mesta av det som byggdes under perioden tillhör den mest uppskattade arkitekturen i Sverige. I den här antologin diskuterar specialister från såväl Sverige som andra länder olika perspektiv på Swedish Grace och visar på aspekter som har relevans även idag.
ArbetstitelSwedish Grace: En bortglömd modernism
Standardpris499.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypKlotband
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor230
Publiceringsdatum2020-02-14 00:00:00
FörfattarePeter Elmlund, Robert Adam, Eva Eriksson, Javier Cenicacelaya, Thomas Hellquist, Johan Rådberg, Luca Ortelli, Kristina Knauff, Aleksander Wolodarski, Helena Kåberg, Karin Winter & Johan Örn
Kort BeskrivningSwedish Grace är en term som av samtiden myntades för att beteckna nyklassisk svensk design. Stockholms Stadsbibliotek, Uppståndelsekapellet på Skogskyrkogården och Stockholms konserthus tillhör den mest uppskattade arkitekturen i Sverige. I den här antologin diskuterar specialister olika perspektiv på Swedish Grace och visar på aspekter som har relevans även idag.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21